monede:
România

Livrare & Retur

Transport & Livrare
Bine ati venit pe site-ul nostru: www.almightyzarquon.com
Care primesc comenzi internaționale să ia 4-8 zile lucrătoare. În general, timpul de prelucrare si de transport maritim timpul total este egal cu livrare totală. Timpul de procesare variază în general între 24 ore până la 2 zile. Timpul de procesare include primirea comenzii dumneavoastră, să transmită informații adecvate depozit, ambalarea și expedierea produsului. După terminarea tratamentului, declarația începe. Timpul de transport maritim este timpul de tranzit mesaje de la depozit la adresa de livrare.

Transport internațional
Oferim cutie de transport maritim expres cu urmărire de asigurare și de livrare de confirmare. De obicei durează 4-8 zile lucrătoare pentru livrare. 24-48 ore suplimentare pentru timpul de procesare si poate dura pana la 48 de ore suplimentare în cazul care avem nevoie pentru a contacta procesorul de plata pentru verificarea cardului de credit.
Noi nu va fi responsabil pentru taxe vamale în percepe fiecare țară. Taxa de transport maritim prețul întreg pentru toate declarațiile și schimburile internaționale. Pentru pachetele nerevendicate sau returnate prin adresa incomplete, costul real transportului va fi dedus din rambursarea.
În cazul în care comanda dumneavoastră nu ajunge la timp, pot exista întârzieri datorate compensații manipulare personalizat pentru țara lor. Simțiți-vă liber să ne contactați prin e-mail pentru a vă ajuta să localizați pachetul în orice moment.

Monitorizarea comenzii
Urmărire pentru este disponibil pe pagina Contul meu sau trimite un link-up cu numărul de urmărire prin e-mail atunci când comanda dvs. a fost livrat. În cazul în care comanda dumneavoastră apare târziu, ar trebui să ia în considerare următoarele:
Livrare are loc numai în zilele lucrătoare, de luni până vineri.
În unele Vacanță că transportatorii nu colectează sau transportă.
Va rugam sa ne contactati pentru asistență suplimentară.

Politica de returnare
Ne-am angajat să vânzarea de produse de înaltă calitate, speram sa va bucura folosind dar, de asemenea, știm că, pentru un motiv sau altul, pot exista momente când aveți nevoie pentru a face schimb de sau se întoarcă ceva ce ai cumpărat. Vă rugăm să asigurați-vă că pentru a verifica elementele cu atenție înainte de a fi utilizate sau instalate. De asemenea, vă recomandăm să păstrați primirea sau comanda numărul dvs., care este în confirmarea comenzii sau livrarea de ambalare, așa cum s-ar putea avea nevoie de dovada de cumpărare în cazul în serviciu întrebări post-vânzare.

Dacă mă răzgândesc ...
Articole defecte
Elemente vor fi revizuite de către evaluările noastre de produse și în cazul în care elementul este considerat defect ca urmare a de fabricație defect sau tesatura, site-ul nostru va rambursa sau înlocui fără costuri suplimentare de transport. Având în vedere că nu defect, nu se vor califica pentru un schimb sau de restituire în conformitate cu acest tip de întoarcere.

Schimb
Toate declarațiile internaționale trebuie să fie returnate în termen de 30 zile de la primirea comenzii.
Costurile de transport ale comerțului internațional trebuie să fie plătite de către client (excepția cazului în care vina a fost cauzată de noi). Toate impozitele, taxele sau impozitele care trebuie să fie plătite pentru elemente returnate sunt responsabilitatea exclusivă a clientului.

instrucțiuni pentru returnarea
Vă rugăm să urmați instrucțiunile de mai jos pentru a reveni un articol:
Vă rugăm să trimiteți un e-mail pentru a specifica motivul pentru returnarea la prima, personalul nostru de sprijin va oferi adresa de livrare.
Vă rugăm să aveți grijă atunci când despachetare și reambalare produsele.
Vă rugăm să atașați o foaie de hârtie care conține următoarele informații:
Numele nostru a ordonat pe site-ul nostru.

Numar de ordine
Specificați motivul pentru returnarea bunului

Adresa de email ați comandat pe site-ul nostru.
Va rugam sa pus această bucată de hârtie, și produsul returnat, într-un singur pachet, și ne-l la noi. Furnizați numărul de urmărire dată a fost trimis înapoi. Nu ne asuma responsabilitatea pentru returnarea bunurilor care sunt pierdute în tranzit. Daca sunteti interesati, atunci vă recomandăm să trimiteți bunurile prin scrisoare recomandată și păstreze dovadă a expedierii.

Rezolva problema
Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să Contactati-ne. Vom procesa cererea sau reclamația dvs., răspunde cât mai repede posibil.